Посолството на САЩ в Турция предупреди за опасност от атентати в 19 града

Посолството на САЩ в Турция предупреди за опасност от атентати в 19 града
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Посолството на САЩ в Анкара отправи предупреждение към своите граждани на територията на Турция да избягват посещения в 19 града и да повишат вниманието си заради заплахата от терористични нападения, предаде БГНЕС.

Предупреждението се отнася специално за районите до границата със Сирия в югоизточната част, както и в цялата източна. Преди дни подобно предупреждение касаеше 3 окръга, днес списъкът нарасна с още 16.
Мисията в Анкара е временно затворена, службите в страната са инструктирани да съкращават работното си време при необходимост, а тази в провинция Газиантеп вече е под ключ.

В списъка на застрашените градове са Хатай, Килис, Газиантеп, Шанлъурфа, Шърнак, Диарбекир, Ван, Сиирт, Бингьол, Тунджели, Хаккари, Битлис, Елазиг, Адана, Измир и Мугла.

Турските медии припомнят, че посолството на САЩ се обърна със същото предупреждение към местните власти и преди смъртоносния атентат в Анкара от 13 март т.г. Тогава съобщението бе на базата на разузнавателни данни за предстоящо терористично нападение.

Минути преди полунощ срещу събота кола-бомба избухна на входа на военно поделение в Мардин, загина един сириец – пазач на строителен обект, а 23 души бяха ранени, в това число спящи по домовете си хора. В четвъртък експлозия също от кола-бомба уби 7 полицаи в Диарбекир, 11 са арестувани за съучастие днес.

#посолство #САЩ #Турция #предупреждение #атентат #кола-болба #арест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"