Граждани протестираха пред НС за подобряване на условията в общинските приюти за кучета

Граждани протестираха пред НС за подобряване на условията в общинските приюти за кучета
A A+ A++ A

Десетки граждани протестираха в защита на животните пред Народното събрание. Те настояха за подобряване на условията в общинските приюти за кучета и спазване на законите.

Зоя Илиева от неправитествената организация "Дара-помощ за животните“, която е била доброволец в приюта в Сеславци, разказа за жестокостите към животните и изрази надежда отношението към тях да се промени:

Слагат се лекарства с изтекъл срок. Дават се обезпаразитяващи с изтекъл срок. Кучетата поголовно умират. Краде се храна с чували. Пред очите ми разкъсаха малко куче. На 3-4 метра стоят гледачите и не ги интересува!

Семейство Георгиеви, които са осиновили малтретирано куче, призовахa към хуманно отношение към животните:

От 20 години се грижим за беззащитните улични кучета и котки. Нито държавата се промени към добро за хората, нито за животните! Продължава да се злоупотребява със средствата, които европейските защитни организации дават в България. Затова е тази демонстрация, животните в приютите да живеят по-добре!

Природозащитниците настояват общините да работят по метода "кастрирай и върни", а не "кастрирай и затвори в приют", обясни Аксиния Боснева.

"Тази седмица Народното събрание имаше възможност да коригира Закона за защита на животните, така че програмата "Кастрирай и върни" да бъде изпълнявана както трябва. Вместо това, нашите депутати от Комисията по земеделие гласуваха точно обратното и развързаха ръцете на общинарите, да могат да кастрират, да гълтат обществени пари, да тъпчат кучетата в концлагерите и да усвояват милиони български левове", заяви Боснева.

От сдружение "На ти с природата" събират подписи с настояване за проверка от европейски институции на общинските приюти в България.

#куче #приют #условия #живот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници