Коалиция „За да останат хора в България“ с подписка от над 5000 души за лифт в Банско

Коалиция „За да останат хора в България“ с подписка от над 5000 души за лифт в Банско
A A+ A++ A

Националната гражданска коалиция „За да останат хора в България“ изпрати до председателя на Народното събрание, министър-председателя и председателите на парламентарните групи подписка от името на над 5000 души. Тя е организирана само за 3 дни от граждани на Банско, неправителствени организации и сдружения от Югозападна България и туристи.

Всички подписали се, смятат, че е срамно вече осем години, шест правителства, двама президенти, три парламента да не могат да решат един толкова обикновен въпрос като изграждането на един лифт в Банско. През това време, нашите конкуренти от Сърбия, Македония, Румъния, Косово, Чехия, да не говорим за алпийските страни, изградиха стотици нови съоръжения, лифтове и писти.

Омръзна ни да доказваме очевидното, след 58 съдебни дела, заведени и загубени от зелени НПО-та, 11 прокурорски проверки, 14 проверки на Дирекция национален строителен контрол и заявеното на последната кръгла маса от трима министри, че в туристическа и ски зона Банско няма изградени незаконни съоръжения, заявяват от коалицията.

Настояваме министър-председателят, председателят на Народното събрание и парламентарно-представените политически сили най-накрая да придобият малко смелост и да решат нещо толкова обикновено за нормалните държави, като изграждане на един лифт и развитие и модернизация на туристическия и ски център Банско.

Подписката ще продължи и след края на зимния сезон, за да докажем за пореден път, че не само жителите на Банско, но и гостите и туристите през цялата година са обединени в това си искане, подчертават още от коалицията.

#коалиция #подписка #лифт #Банско #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »