Восъчната фигура на Тодор Живков предизвика фурор във варненския музей

Восъчната фигура на Тодор Живков предизвика фурор във варненския музей
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Независимо, че фигурата на култовия български премиер е заобиколена от личности като Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Тодор Колев, Велко Кънев, Петър Слабаков и Емил Димитров, посетителите на музея предпочитали да си правят снимки именно с Живков.

Това разказа пред Дарик създателят на музея на восъчните фигури във Варна, Цветан Атанасов. По думите му този факт говори ясно, че колкото и да не им се иска на някои хора, носталгията по отминалите времена я има.

„Тодор Живков е една от първите фигури, която създадохме. И оттам идеята ни допадна и постепенно направихме и останалите фигури. Решихме да направим и любими български актьори. Един от първите, сдобил се с восъчна фигура, стана невероятният Тодор Колев. Сигурно няма човек, който да не се усмихне като кажеш Баш майстора", разказа Цветан Атанасов.

Атанасов информира, че в средата на месеца за първи път колекцията ще посети и столицата, като тя ще включва и фигури на големите личности от втората половина на 20-и век в световен мащаб.

По думите му восъчните фигури приличат толкова много на оригиналите си, защото ги създават с много любов и емоция.

#Тодор Живков #восъчна фигура #музей #Варна #София #Емил Димитров #Георги Парцалев #Петър Слабаков #Тодор Колев #Велко Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"