Замразяват минималната работна заплата за следващите три години. Майчинските и детските също влизат във фризера

Общество | 8 април 2016, петък / 20:17| Показвания:БГНЕС

През следващите три години минималната работна заплата, а заедно с нея и майчинските, детските плащания влизат във фризера. За сметка на това осигуровките ще се увеличават. Това предвижда актуализираната прогноза на финансовото министерство за следващите 3 години, съобщи Нова тв.

Минималната заплата през следващите три години ще е 460 лева. Максималният осигурителен доход също ще е без промяна - 2600 лева.

В прогнозата на кабинета има и важна информация за родителите. Майчинските за втората година остават 340 лева. И детските – за едно, две и три деца също ще са без промяна. Това важи и за еднократните помощи при бременност и раждане. Замразени ще са и парите за деца с увреждания.

На познатото ниво остава и данъкът добавена стойност – 20%, както и данъкът върху доходите на физически лица – 10%. За тях кабинетът не планира увеличени в следващите 3 години.

Все пак ще има и промени. През следващите две години осигуровките ще нараснат с по 1%.

През 2019-a пък максималната пенсия ще започне да расте и ще достигне 1040 лева. Всичко това обаче са само прогнози. Възможно е през следващите години – при повече или съответно по-малки приходи в бюджета, някои от компонентите да се променят.


Тагове: замразяват минималната работна заплата, майчински, детски, осигуровки

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси