Над 1500 училища ще бъдат обновени с финансиране от ЕС

Над 1500 училища ще бъдат обновени с финансиране от ЕС
БГНЕС
A A+ A++ A

Над 1500 училища ще бъдат обновени с европейски средства по линия на оперативните програми "Регионално развитие" и "Региони в растеж". Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на церемония в Министерството по подписването на договора за реконструкция и модернизация на Националното училище по изкуства "Добри Христов" - Варна. Договорът беше подписан от заместник-министър Деница Николова - ръководител на управляващия орган на ОПРР, и министъра на културата Вежди Рашидов.

С подписването на първия договор по програмата се дава нейният официален старт, отбеляза министър Павлова. Тя допълни, че проектът, който е на стойност над 3,6 млн. лева, е бил предаден и оценен предсрочно. Министърът посочи, че по новата програма вече ще се правят цялостни ремонти на училища, а не само външни. Освен това се предвижда и доставка на оборудване за учебните помещения. В случая предстои да бъдат купени музикални инструменти.

Министърът уточни, че по новата програма ще бъдат инвестирани 390 млн. лева за образователна инфраструктура.

Министър Рашидов информира, че на 20 април ще бъде открито "Ларгото" в столицата, чийто проект е финансиран по ОПРР, и допълни, че ще направи предложение в МС да се осъществи подобен проект и за Варна.

#училища #Павлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници