Депутати обещаха на мотористите да гласуват предложението за полугодишна "Гражданска отговорност"

Депутати обещаха на мотористите да гласуват предложението за полугодишна "Гражданска отговорност"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не искаме втора атомна централа, не искаме тунел под Черно море, не искаме четвърти мост над Дунав - ние искаме нещо разумно и изпълнимо. А именно - да сключваме задължителна гражданска отговорност за определен срок - срочна. Това заявиха хиляди мотористи, които излязоха днес (13 април) на протест пред Народното събрание, предаде БГНЕС.

Мотоклубове от цялата страна се събраха на жълтите павета на обяд, за да заявят категоричното си намерение, че ще отстояват правата си. Мощен рев на мотори изпълни центъра на столицата, за да потвърди думите на президентите на клубовете Sofia Riders, Gentlemen MC, Atrox MCC, MC Brothers from Hell и много други.

Мотористите имаха среща с представители на политическите сили в парламента, които им обещали, че до месец-два искането им ще бъде вкарано в пленарна зала за гласуване. "С това, че сме се събрали от цяла България тук, ние показваме, че сме непоколебими в нашето искане и че няма да отстъпим. Нашето искане е напълно изпълнимо и, ако става въпрос само за някакъв софтуер, то нека този софтуер го направят и ние да имаме това, което искаме. Нашето задължение е да бъдем тук и да покажем, че сме единни. Не искаме чудеса от храброст, искаме гражданска отговорност, която ще ни даде спокойствие на пътя", заявиха представителите на мотоклубовете.

Стефан Колев от MC Brothers from Hell заяви, че е останал доволен от обещаното от депутатите, но все пак изрази резерви, тъй като практиката показва, че обещанията рядко се спазват. "Ще си търсим обещаното все едно е наше наследство", заяви Колев.

От името на Easy Riders вицепрезидентът на клуба Светослав Николов призова всички събрали се да покажат на обитаващите сградата, под чийто вход стоят думите " Съединението прави силата", каква сила се носи на две гуми.
В края на изказванията от импровизирана сцена мотористите се обърнаха към народните представители, че независимо коя партия е на власт, те ще търсят своите права.

"Този митинг не е политически, ние с политика не се занимаваме. Ние защитаваме нашите права, нашите искания. Ако не го постигнем, след 2 месеца пак ще сме тук", дадоха заявка моторджиите.

 

#депутати #Гражданска отговорност #мотористи #мотоклуб #протест #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"