Продават австралийско село и кравите му за 10 млн. долара

Продават австралийско село и кравите му за 10 млн. долара
A A+ A++ A

Малко и живописно австралийски село e пуснато за продажба на стойност от 10 млн. долара. Късметлията, който ще купи селцето, ще получи с него десетки къщи, езеро, пълно с риба и 35 крави от породата Шотландско високопланинско говедо, известни със своята рунтава козина.

Населеното място, което се казва Таралеа е с размери от 145 хектара и се намира в сърцето на щата Тасмания.
„Никога до сега не съм продавал село“, споделя агентът по недвижими имоти Джон Блеклоу.

Откакто селото е пуснато в продажба миналата седмица, то вече привлече редица заможни потенциални купувачи – както компании, така и частни лица от различни краища на света като Австралия, Китай, Хонконг и Сингапур, допълва още Блеклоу.

Селцето е построено през 20-те и 30-те години на миналия век, за да осигури дом на близо 2000 работници от язовири и електроцентрали в южната част на Тасмания. След като поддръжката на тези съоръжения става автоматизирана, персоналът вече не е необходим.

Селото е купено от предприемача Джулиън Хомър, който възстановява сградите му в стил „арт деко“ и го превръща в туристическа дестинация.

„Той най-накрая завърши програмата си за възстановяване, която му отне 13 години, така че целият град с всички 33 сгради и инфраструктура, е направен с много високи стандарти“, каза още Блеклоу.

Таралеа, което според агентите си има печалба от около 2,1 млн. австралийски долара годишно, в момента няма постоянни жители, а само персонал, свързан с грижите за туристите.

Посетителите на китното селце могат да се възползват от някои от атракциите, които то предлага - риболов на пъстърва и сьомга в езерото, разходка сред природата, игра на голф, питие в някой от баровете или отсядане в селска къща. Всичко това може да бъде направено докато туристите са в компанията на някои от местните обитатели - патици, гъски и други типични австралийски животни като кенгурута и тасманийски дяволи.

#село #долар #езеро #крави

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »