Деяна Костадинова: Сред приоритетите ни е изграждането на електронно управление и различни услуги по електронен път

Деяна Костадинова: Сред приоритетите ни е изграждането на електронно управление и различни услуги по електронен път
A A+ A++ A

"Сред приоритетите на България е изграждането на електронно управление и предоставянето на все повече услуги на гражданите по електронен път", това каза в интервю Деяна Костадинова - началник на кабинета на президента във връзка с КСНС.

"Към настоящия момент всички – държавни институции, банки и др.- се справя със собствени сили при атака. Но всички те не са просто самостоятелни звена, които функционират независимо. Един от приоритетите на България е изграждането на електронно управление и предоставянето на все повече услуги на гражданите по електронен път", заяви Костадинова.

" Нека не забравяме, че това е най-ефективния начин за справяне с корупцията. За да имаме, електронно управление, трябва преди всичко да подсигурим своята киберсигурност", подчерта началника на кабинета на президента.

"За тази цел преди всичко трябва да постигнем оперативна съвместимост в работата на администрацията в цифрова среда чрез налагането на общи стандарти. Затова институциите трябва да съгласуват абсолютно всички инвестиции в това направление, като не работим на парче, а създаваме обща платформа и единен интегратор", добави Костадинова.

"КСНС винаги е бил форматът, в който може да се постигне консенсус по стратегически важните въпроси за националната ни сигурност. И така както постигахме обединение по теми като миграционния натиск, тероризма, развитието на въоръжените сили, така се надявам, че всички участници в съвета днес ще се обединят за съвместни действия за изграждане на кибер устойчива България, която има електронно управление и прави решителни стъпки в борбата с корупцията", каза още тя.

#България #електронно #управление #услуги #Деяна Костадинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници