Йорданка Фандъкова: Цената на билета е само част от модернизацията в транспорта

Йорданка Фандъкова: Цената на билета е само част от модернизацията в транспорта
A A+ A++ A

Води се една много трудна дискусия, защото решенията са трудни. Решението за промяна в цената за билета е само част от промените, които включват цялостна политика в сферата на транспорта - модернизация, която да продължи с ускорени темпове.

Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по повод обсъжданото поскъпване на билета на сесия на Столичния общински съвет.

Част от тези промени, според нея, са подмяна на транспортния парк и разширяване на метрото. Фандъкова заяви, че е важно хората да имат алтернатива с различни карти за пътуване. Затова тя е настояла да се запази цената на картите, защото с карти пътуват повечето софиянци и те позволяват да се пътува под 0.20 лв.

Фандъкова посочи, че за нея е по-важно да продължи модернизацията на автопарка, както и Центърът за градска мобилност да работи по-бързо за въвеждането на тикет системата, която осигурява по-справедливо заплащане за време или за разстояние.

Фандъкова посочи също, че е необходимо да има и повече контрол от страна на Столичния общински съвет върху ЦГМ. Кметът е назначила проверка тази година върху разходите и приходите на ЦГМ, както и за провеждането на обществените поръчки от 2015 г. досега.

Има какво да се желае относно прозрачността на ЦГМ - ръководството на ЦГМ трябва поне на 6 месеца да се отчита публично в Транспортна комисия, смята кметът.

Отчетът за миналата година е факт и той е качен на заверения одит от външен одитор е качен на сайта на ЦГМ и може да се видят резултатите, а проверката на обществените поръчки трябва да бъде готова презследващите седмици, посочи тя.
Ако има някакви съмнения от страна на проверяващите одитори, ще бъде предоставена проверката на други компетентниоргани.

Днес се приема и предложение на ЦГМ за изграждането на нови паркинги, което през последните години не се е случвало.
Относно контрола върху гратиса, Фандъкова също посочи, че той не зависи от цената, от това да има повече контрольори и полицаи, които да работят заедно, но засега тези екипи са малко. Освен това трябва да се засили и постоянният контрол по рисковите линии, където това се налага.

#билет #цена #ЦГМ #Йорданка Фандъкова #метро #парк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"