Кабинетът обмисля как жените да се връщат по-рано на работа след майчинство

Кабинетът обмисля как жените да се връщат по-рано на работа след майчинство
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Правителството обмисля варианти, които да стимулират жените да се връщат по-рано на работа, след като са родили, стана ясно от изказване днес в кулоарите на парламента на министъра на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Попитан какво мисли за идеята на БСП за изравняване на сумата за майчинството през двете години, Калфин заяви, че най-важното е да се даде възможност за работа, съвместно със семейните задължения.

По думите на социалния министър по-бързото връщане от майчинство изисква допълнителни политики свързани с детските градини, ваучерите за почасова помощ, както и гъвкавото работно време. Реализацията на подобна стратегия обаче би струвало около 200 млн. лв. годишно. Калфин уточни, че е поел политика да убеди останалите участници в правителството, че подобни мерки биха имали ефект.

"Правителството стимулира връщането на работа на родителите, съчетано с отглеждане на детето. Възможността за дистанционна работа е добра и трябва да бъдат убедени работодателите в това", посочи още Калфин, цитиран от "Фокус".

#майчинство #Парламент #Ивайло Калфин #работа #ваучери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"