Гръцката армия провежда военни учения край границите с Македония и Турция

Гръцката армия провежда военни учения край границите с Македония и Турция
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Гръцката армия провежда двойни военни учения край границата си с Македония, както и на група острови в близост до Турция, съобщиха военни източници. Тренировките идват на фона на обтегнатите отношения между Атина и Скопие заради бежанската криза.

„Извънредни маневри бяха наредени в Килкис (в Северна Гърция) и Инусес (в източната част на Егейско море)“, съобщи представител от генералния щаб, пожелал анонимност.

Според друг източник маневрите в Северна Гърция включват и специални военновъздушни сили. Другите тренировки в Инусес, които се провеждат основно на о. Хиос, включват и зенитни части.
Според репортер на АФП в близост до Килкис могат да бъдат видени военни самолети, които прелитат над лагера Идомени (Сехово), в който в момента има около 11 000 мигранти.

По-рано тази седмица Гърция заяви, че турски самолети многократно са навлизали в нейни въздушни райони, прелитайки над групата острови Инусес. Анкара от своя страна оспорва това дали тази територия трябва да бъде администрирана от Гърция.

В същото време в неделя гръцки медии съобщиха, че македонски полицаи за борба с безредиците са навлезли на територията на Гърция, за да изтласкат обратно мигранти, които са се опитали да преминат границата. В последствие правителството в Атина опроверга тази информация.

 

#армия #Гърция #учения #самолети #Идомени #мигранти #Егейско море

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници