Военният министър имал информация за внедряване на терористи в потоците от мигранти

Общество | 16 април 2016, събота / 14:42| Показвания:Снимка: БГНЕС

Армията и полицията са в готовност да използват сила, за да спрат мигрантите, преминаващи незаконно българската граница. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев. Той обясни, че е получавал информация за внедряване на терористи в потоците от нелегални мигранти.

371 военни с 51 броя техника пазят сухопътната граница на България днес заедно с Гранична полиция, посочи министър Ненчев. Той увери, че на границата може да бъдат изпратени до 1000 военнослужещи, както и да бъде употребена сила, ако това е необходимо.

По повод гражданските арести на нарушители на границата, Ненчев заяви, че не ги одобрява и призова, когато бъдат забелязани нелегални мигранти, да се сигнализира МВР, предаде Дарик.

Във връзка с модернизацията на Българската армия министърът каза, че очаква освен одобрените от правителството 2,5 млрд. лева за закупуване на изтребители, два бойни кораба и ремонт на съветските самолети Миг-29, министерството да получи още 1 млрд. лева. Тези средства ще бъдат предназначени за закупуване на бронирана техника за Сухопътни войски, обясни той.

 

 


Тагове: Българска армия, имигранти, терористи, Николай Ненчев, граждански арести

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси