Здравното министерство ще закупува лекарствата за болниците чрез единна електронна система

Здравното министерство ще закупува лекарствата за болниците чрез единна електронна система
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Министерство на здравеопазването ще закупува лекарствата за болниците чрез единна електронна система. За целта ведомството ще прави по няколко мини обществени поръчки в годината. Целта е да се постигне по-ниска цена за лекарствата в болниците.

Това каза заместник здравният министър д-р Бойко Пенков, който представи платформата за електорната търговия с лекарства на семинар за здравната реформа. 150 лечебни заведения досега са се включили в системата
Окрупняват се заявките от всички болници, всички кандидатстват, вижда се кои са най-ниски постигнати цени и се сключва рамково споразумение.

Тази постигната цена означава, че после в минипроцедурата болницата казва, от тези тримата, които са дали най-ниска цена, нека още един път се явят на конкурс помежду им, за да видят каква цена биха ми дали вече конкретно, какво печелят болниците.

Тези минипроцедури могат да се правят няколко пъти в годината. Не се налага да се вържеш с един доставчик, с едно лекарство за цялата година, когато, примерно, да кажем след три месеца виждаш, че нещата са променени и се надяваме, че действително ще има спестени средства.



#Министерство на здравеопазването #Бойко Пенков #болници #лекарства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"