Само за ден КАТ засече 2235 случая на шофиране с превишена скорост

Само за ден КАТ засече 2235 случая на шофиране с превишена скорост
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По време на операцията са установени и 9 случая на шофиране след употреба на алкохол, от тях 4 – с проби над 1,2 промила

МВР обяви резултатите от операцията на TISPOL за засилени проверки за контрол на скоростните режими. Акцията се проведе от 21 до 22 април на територията на всички държави-членки на европейската мрежа на службите на Пътна полиция. В рамките на проведената акция от органите на Пътна полиция, в рамките на 24-часовите засилени проверки за активен контрол на скоростта участваха 265 служители на СДВР и ОДМВР в страната. Обособени са били 397 точки за контрол на скоростта.

Констатираните случаи на управление на МПС с превишена скорост са 2235, като при предишната подобна операция те са били 1126. За тях на място са съставени 80 акта и 9 фиша, ще бъдат издадени и 2146 електронни фиша. При допълнителни проверки на МПС са установени и други нарушения на ЗДвП, по които е пътните полицаи са взели отношение.

По време на акцията, заради снижената средна скорост на придвижване значително са намалели пътните инциденти със загинали, отчитат от Пътна полиция – ГД "Национална полиция" . В рамките на 24-часовия засилен контрол е загинал само един човек, регистрирани са 304 леки, 24 тежки произшествия, в които са ранени 25 д.

 

#КАТ #Пътна полиция #шофьори #превишена скорост #акт #глоби #МПС #употреба на алкохол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »