Яйцата няма да поскъпват за Великден, пазарът е залят с вносни

Яйцата няма да поскъпват за Великден, пазарът е залят с вносни
БГНЕС
A A+ A++ A

Няма промяна на цената на яйцата, защото пазарът е залят с продукция. Това каза Димитър Белоречков, председател на Съюзът на птицевъдите в България, в интервю за агенция Фокус във връзка с пазара на яйцата в дните около Великден.

По неговите думи, главно търговските вериги определят цената. „При нас е най-ниската възможност за годината. Продаваме под себестойността в момента заради това, че веригите допуснаха да навлязат яйца директно от Полша и Румъния“, заяви той.

Димитър Белоречков обясни, че в сравнение с миналата година по това време има намаление на цената на яйцата. „2015 година беше благоприятна, защото съвпаднаха православният и католическият Великден и нямаше такъв дъмпинг на яйца както сега, когато имаме внос на яйца дори и от Франция“, поясни той и уточни, че положението в бранша е тревожно.
По отношение на това от кои страни най-често внасяме яйца той коментира, че е трудно да се определи, защото процесът е динамичен. „Дори и от Латвия сме имали, но не сме в състояние да следим вноса постоянно. Обикновено вносните яйца в провинцията пробиват по-лесно. В София малко по-трудно“, допълни Белоречков.

#яйца #Великден #внос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"