Китай утроява производството на роботи до 2020 г.

Китай утроява производството на роботи до 2020 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Китайските компании планират да увеличат три пъти производството на промишлени роботи до 100 000 единици през 2020 г. Това съобщи в доклад министерството на промишлеността и информационните технологии.

Продажбите на роботи, използвани за научни изследвания и лечение, както и предоставянето на услуги, достигат 30 милиарда юана годишно (4,6 милиарда долара).

"Промишлени роботи ще се внедрят в автомобилната и авиационната индустрии, в производството на електроника и домакински уреди, както и в областта на химическата промишленост”, посочват властите в документа.

Правителството очаква до 2025 г. от „световна фабрика” Китай да се превърне в иновативна държава. Развитието на роботиката е един от приоритетите на правителството до 2025 г.

Пазарът на роботи се превърна в един от най-иновативните не само в Китай, но и в света. Днес на планетата има 20 милиона роботи. Техният брой нараства бързо – средно с 30% годишно, а продължителността на живота им се увеличава средно с между 10 и 15 години. Обемът на този пазар се изчислява на 30 млрд. долара.

#роботи #Китай #пазар #иновации #промишленост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"