Все повече хора се глобализират, но не и в Германия

Все повече хора се глобализират, но не и в Германия
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Близо 51% от хората на планетата не се спират пред граници и се възприемат като „граждани на света”, а не само на страната, в която са родени, пише списание ''Политико''.

За първи път от началото на изследванията през 2001 г. се наблюдава глобално мнозинство по въпроса, съобщи GlobeScan, който проведе изследването на повече от 20 000 души в 18 страни. Настроенията в Германия са по-различни. Само 30 % от населението се определя като „граждани на света”, което е с 13% по-малко в сравнение с 2009 г. и най-ниското ниво от 2001 г. насам.

В целия свят само руснаците са по-големи родолюбци – 24 на сто от анкетираните руснаци се виждат граждани на света, а не само на собствената си страна. В Нигерия процентът достига 73 на сто, в Перу- 70% казват, че изпитват силно чувство на световна приобщеност.

В Европа настроенията са най-силни в Испания (59%), следвана от Гърция и Великобритания с 47 %. Изследването показва още, че 54% от германците одобряват приемането на сирийски бежанци в сравнение с 84% в Испания, 72% във Великобритания и 58% във Франция. Само 27% от германците одобряват приемането на бежанци от други страни, докато в Испания и Канада процентът достига 81 на сто от населението. На въпрос дали смесените бракове между различни етнически групи и раси е добра идея, 46% от германците или не могат да определят, или смятат, че всичко зависи от обстоятелствата. 91% от испанците одобряват смесените бракове.


#глобализация #свят #граждани #Германия #национализъм #Великобритания #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »