Очаква се интензивен трафик в понеделник

Очаква се интензивен трафик в понеделник
A A+ A++ A

От 10.00 ч. до 20.00 ч. в неделя - 1 май, ще има две ленти за движение в посока София на първокласния път през Владая. Целта на промените е да се осигури по-голяма пропускливост по един от най-натоварени маршрути между Гърция и столицата.

За улеснение на трафика се въвежда и забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона по всички магистрали и някои първокласни и второкласни пътища в страната. Ограничението ще бъде в сила в понеделник от 14.00 до 20.00 ч.

Утре, 2 май - последния от четирите почивни дни за Великден, между 14.00 и 20.00 ч. ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътни направления. Това съобщава пресцентърът на агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

Целта е да се повиши безопасността при пътуване, да се увеличи пропускателната способност на пътната инфраструктура и да се осигури спокойно пътуване за шофьорите на леки автомобили, които са много повече по празниците, се посочва в съобщението.

Очаква се интензивно движение на входовете на София, по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и път I-1 /Е-79/ София - Кулата.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението, отбелязват от АПИ.

#неделя #май #трафик #автомобил #магистрали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"