Без пострадали и натровени по празниците

Без пострадали и натровени по празниците
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Близо 1500 потърсиха помощ в "Пирогов" за първите три празнични дни около Великден.

Наблюдава се увеличение пациенти то провинцията, които са потърсили помощ в спешния институт и се е наложило да бъдат хоспитализирани, отбеляза доц. Стоян Сопотенски – зам.-директор по лечебната дейност и завеждащ Спешното приемно отделение. Спрямо миналата година за същия период борян на тези пациенти е увеличен със 100.

Увеличен и броят на децата, които са се нуждаели от лекарска помощ. От Клиниката по детска травматология отбелязват 3 случая на деца със сериозни наранявания на горните крайници. Момиченце на 7 години от Перник и момче на 5 години от Якоруда са докарани в "Пирогов" и оперирани по спешност от дежурните екипи, защото са счупили ръцете си по време на игра. 12-годишно момче пък е имало сериозно открито чсупване на предмишницата след автокатастрофа на връщане от църковната великденска служба. То и другите две деца вече са в стабилно състояние.

Две жени с тежък алергичен шок са спасени от медиците. Над 60-годишна пациентка е докарана в шокова зала след като е приела хапче обезболяващо и е получила алергичен шок. Тя е стабилизирана, но се е наложило през празничните дни да остане в токсикологията. Другата пациентка на около 40 години е получила спешна помощ след ужилване от насекомо. И нейното състояние вече е стабилизирано. Най-честите случаи, които са имали дежурните токсиколози са резултат от алергични реакции.

През спешния хирургичен кабинет са преминали 200 пациенти, през спешния травматологичен 280, през неврохирургичния 180. Като цяло празничните и почивните дни са преминали с типична натовареност за "Пирогов", обобщи доц. Сопотенски.




#Пирогов #Великден #отравяне #деца #травми #ваканция #Спешно отделение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »