Китай заменя от днес данък печалба с ДДС за предприятията

Китай заменя от днес данък печалба с ДДС за предприятията
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Китайското правителство освободи компаниите от задължението да плащат данъка върху приходите. Както пише днес "Ди и цайцзин жибао”, цитиран от ТАСС, от първи май китайските компании са задължени да плащат данък върху добавената стойност (ДДС).

"С цел успешно прилагане на новата програма, администрацията трябва правилно да интерпретира новите правила, а компаниите да се въздържат от действия за укриване на данъци", се казва в разпространеното във връзка с данъчната реформа писмо на Държавния съвет на КНР. Очаква се, че преходът към ДДС ще засегне около 10 милиона данъкоплатци, свързани с отрасли на икономиката като строителството, недвижимите имоти, услугите и финансите.

Авторите на закона смятат, че трансформацията ще улесни данъчната тежест за много организации, пише БГНЕС. "Практическите плодове на реформите трябва да се получат в предприятията, които за сметка на намаляване на държавните приходи ще имат възможност да увеличат собствената си продуктивност.

Това положително ще се отрази върху мултиплициращия ефект на пазарната активност на фирмите", заяви по-рано китайският премиер Ли Къцян. 

#Китай #данък #приходи #фирми #активност #данъчна тежест #данъкоплатци #реформа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »