Местан щял да се кандидатира за президент

Местан щял да се кандидатира за президент
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Почти сигурно е, че Лютви Местан ще се кандидатира за президент, като целта ще е да покаже силата на ДОСТ. 

Това заяви собственикът и главен редактор на кърджалийския сайт 24rodopi.com Илхан Андай в коментар за това дали войната между ДПС и ДОСТ започва пред bTV.

Според Андай тази война вече е започнала, а след издигането на кандидатурата на Местан като реакция от ДПС ще бъдат принудени и те да издигнат своя кандидатура. Лицето обаче на ДПС, според Андай, няма да бъде председателя на партията.

Журналистът посочи и дата на предстоящия сблъсък между ДПС и ДОСТ – на 19 май в Джебел, където се очертава провеждането на два митинга. Това е категорично разделяне на българските турци, посочи Илхан Андай.

Според него в ДОСТ ще отидат тези, които подкрепят посланията, които идват от изселниците. Сбърканата плоскост е, че в момента ДПС е с Русия, ДОСТ с Анкара, коментира Андай, но допълни, че в ДПС ще останат тези, които оценяват българския етнически модел и са решени да го възпроизведат.

Като проблем обаче Андай посочи факта, че ДПС до този момент не е успяло да осигури повишаване на жизнения стандарт на своя електорат. И върху това ще се съсредоточат посланията на двете партии в бъдеще.

„Когато има конкуренция, избирателите ще спечелят от това нещо. Първият голям тест ще са изборите на есен”, обясни Илхан Андай.

На фона на провала до този момент на всички отцепили се от ДПС, Андай коментира, че анализите показват, че ДОСТ има бъдеще.

За инцидента в Раднево, където имаше породено етническо напрежение, Андай обясни, че той показва, че България е най-бедната страна. "За да не допуснем този сценарий, от тези битови инциденти, държавата трябва да реагира по-адекватно. Инстrjуциите трябва да работят", каза още Илхан Андай.

 

 

#Лютви Мескан #ДПС #ДОСТ #Русия #Турция #президент #избори #Анкара #избиратели

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »