Полицаи преследват „Опасните" из София след обир на заложна къща

Полицаи преследват „Опасните" из София след обир на заложна къща
Групата нахлула в заложната къща с два автомата и пистолета и си тръгнала с 2000 лв. и 300 гр. злато. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Шестима мъже и една жена бяха арестувани в рамките на операция „Опасните" след обир на заложна къща в столичния квартал „Сухата река" в събота вечерта.

Групата нахлула в заложната къща с два автомата и пистолета и си тръгнала с 2000 лв. и 300 гр. злато, предаде БНР.

За обира са използвани четири коли, с които престъпниците се изтеглили от местопрестъплението в различни посоки.

При последвалото преследване от полицейските екипи бандитите изхвърляли маски, ръкавици и други уличаващи ги предмети и вещи.

Един от задържаните е служител на МВР - Първо РУП, друг - служител на Министерство на отбраната.

„В групата има криминално проявени лица, които са регистрирани в полицията за въоръжени грабежи, като при някои от престъпленията са привеждали жертвите в безпомощно състояние," обясни вътрешният министър Цветан Цветанов.

Арестувани са седем души, но продължава издирването на тартора на бандата - 31-годишният Върбан Асенов Борисов, известен с прякора Боксьора, защото е професионален боксьор и състезател по свободни боеве.

Боксьора е известен на органите на реда за въоръжени грабежи. Гражданите, които разпознават търсения мъж и имат информация за местонахождението му, могат да се обадят на тел. 112 или в най-близкото полицейско управление. Анонимността е гарантирана.

В хода на разследването са установени участниците в професионалната група за грабежи: А.Р. – Кулата на 24 г., регистриран за въоръжени грабежи; Д.Д. – Джипси на 44 г., регистриран и осъждан за грабежи, 22-годишната И.Л.; И.И., който е служител на Министерството на отбраната; 35-годишният И.М., служител на столичното Първо РУП, Х.М. – Ицко Малкия, криминално проявен за въоръжени грабежи, противозаконно отнемане на автомобили и кражби, както и перничанинът Д.М. На 22 г., известен с прякора Малкия Боксьор.

„Групата се наблюдаваше в продължение на последните 20 дни денонощно, за да можем да реагираме в момент, когато се консумира престъплението и да могат да бъдат извършени всички процесуално-следствени действия за документиране на престъпната им дейност", каза Цветан Цветанов.

#операция „Опасните" #МВР #заложна къща #обир #Върбан Асенов Борисов #Върбан Борисов #Боксьора #Цветан Цветанов #Малкия Боксьор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"