Още един от „Опасните" задържан, продавал дрога на служител в МО

Още един от „Опасните" задържан, продавал дрога на служител в МО
В едно от помещенията криминалистите попаднали на истински боен арсенал. Снимка: МВР
A A+ A++ A

23-годишният И.Л. от Перник, който служи във военното поделение в Горна баня, беше задържан в рамките на полицейската операция „Опасните".

При операция „Опасните", която започна в събота вечерта след обир на заложна къща, бяха задържани други седем души след преследване из София.

При продължилите процесуално-следствени действия в рамките на операция „Опасните" са претърсени четири апартамента и къща в столичните квартали „Дружба" и „Орландовци", съобщиха от пресцентъра на МВР.

При претърсванията са открити големи количества оръжие и боеприпаси, а в дома на задържания в неделя военнослужещ са намерени половин килограм марихуана и амфетамин.

Според първоначалните данни на разследващите перничанинът е продавал дрога на задържания по време на операцията И.И., служител в Министерство на отбраната.

В едно от помещенията криминалистите попаднали на истински боен арсенал - автомат „Калашников", два бойни пистолета, голямо количество боеприпаси за тях, пушка-помпа.

Пак там, укрити в сак, били открити златните накити и парите, които групата е откраднала при въоръжения грабеж в заложната къща. В друго от жилищата са намерени газов пистолет и бронежилетка.

Продължава издирването на лидера на групата - 31-годишният Върбан Асенов Борисов, известен с прякора Боксьора, познат на органите на реда за въоръжени грабежи.

#операция „Опасните" #Горна баня #обир #заложна къща #Върбан Асенов Борисов #Върбан Борисов #Боксьора #Цветан Цветанов #Малкия Боксьор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"