За първи път може да наблюдаваме въздушния парад на ВВС и онлайн

За първи път може да наблюдаваме въздушния парад на ВВС и онлайн
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Въздушната част на парада по случай 6 май - Денят на храбростта и празника на Българската армия, за първи път ще се излъчва в Интернет в реално време тук.

В небето ще летят осем самолета и четири хеликоптера. Ще се излъчват директни кадри от кабините на вертолетите, както и записи от тренировките от борда на бойните, военно-транспортните и учебните самолети.

Парадът ще бъде открит от вертолет Ми-17, който ще носи националния флаг на България. Ще летят още вертолетите Бел-206, Кугър и Пантер от състава на Военноморските сили, който ще видим за първи път във формация. Ще дефилират също изтребители „Су-25" и „МиГ-29", транспортните самолети Ан-30" и „Спартан", както и учебните самолети „Пилатус".

Директното излъчване ще се осъществява от четири камери, поставени в кабините на вертолетите, и от две камери, разположени на земята, обясни Десислава Генчева от командването на ВВС:

"Самият стрийминг ще включва цялата част на въздушната демонстрацията, като директни кадри ще бъдат излъчвани само от хеликоптерите, защото скоростта на самолетите е доста висока и все още доставчиците не могат да адаптират стрийма към тази скорост. Ще има обаче кадри със записи от тренировките на самолетите, ще има камери на земята - там, откъдето излитат самолетите, другата ще е на площад "Батенберг".

Хеликоптерите ще летят на височина 100 метра, самолетите ще летят на 300 метра.

За участието на Военновъздушните сили са ангажирани близо 200 души. За някои от пилотите това ще е дебют.

"За първи път сега ще участват лейтенанти на парад. Това е един знак, че успяваме да преодолеем кризата със застаряването на летателния състав във ВСС. Участниците са от випуск 2014 и 2015 г. За тях това е дебют и те са хем нервни, хем горди. Нека им стискаме палци да се представят на ниво", добави Генчева.

Военновъздушните сили ще участват във военния парад с представителен блок, формиран от зенитно-ракетни войски, радиотехнически войски и авиация. ЗРВ ще покажат едни от най-модерните зенитно-ракетни комплекси на Балканския полуостров - С 300.

#ВВС #парад #Гергьовден #Балканския полуостров #Ми-17 #Спартан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"