Оправдаха алжирец за сексуално посегателство в Кьолн

Оправдаха алжирец за сексуално посегателство в Кьолн
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Двадесет и шест годишният алжирец, който беше обвинен, че е опипвал и обрал жена навръх Нова година в Кьолн, беше оправдан днес по обвинението в опит за сексуално посегателство, съобщава АП.

Жертвата не го разпозна и окръжният съд в Кьолн реши, че няма доказателства, че мъжът е бил част от групата от предполагаеми нападатели.

Мигрантът бе първият, обвинен в сексуално посегателство.

Обвинението твърдеше, че заедно с още 10 мъже алжирецът, чието име не се съобщава, е нападнал и опипвал жена в чакалнята на Централна гара, която е в непосредствена близост до площада пред Кьолнската катедрала. Точно там бяха извършени сексуални посегателства и кражби, Германия и светът бяха потресени. Много от пристигащите гости на Кьолн, за да отпразнуват Нова година, бяха нападани още на гарата.

На съд бяха изправени 26-годишният алжирец и негов брат на 23 години. Вторият е подсъдим за кражба на мобилен телефон от млада жена.

Наред с това прокуратурата обвиняваше двамата, че на 13 декември миналата година са разбили кола в град Брюл, федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия и са задигнали ценни вещи.

Според обвинението 26-годишният алжирец и компанията му са опипвали жертвата си по задните части, бедрата и талията с явни намерения да я изнасилят. В блъсканицата сегашният подсъдим е успял да измъкне смартфон от чантата на жертвата.

Алжирецът отрече всички обвинения.

След Новогодишната нощ бяха подадени 1170 жалби, 492 от тях за сексуални посегателства, три за изнасилвания, останалите за кражби и грабежи. С малки изключения всички заподозрени са мигранти от Северна Африка и арабския свят. 150 са от Алжир и Мароко, заяви днес говорител на Градския съд в Кьолн. 11 от тях в момента се намират в следствен затвор.

До този момент за грабежи и кражби са осъдени 9 души – ефективно на лишаване от свобода, условно и заплащане на глоби. Все още няма нито една присъда за сексуални посегателства.

Следващият обвиняем в сексуално посегателство е 19-годишен мароканец. На 28 април той беше задържан край езерото Бодензее на швейцарска територия по време на кражба от магазин на цигари и хранителни стоки. Той е бил заловен от детектив на магазина и незабавно отведен в полицейски участък. При проверка на самоличността му е било установено, че е издирван от германските власти с европейска заповед за арест за сексуални посегателства и кражби. В момента мароканецът е в предварителен арест в швейцарския град Кройцлинген и всеки момент се очаква той да бъде предаден на германските власти.

Според германските пазители на закона има достатъчно данни, че той е извършвал сексуални посегателства в Новогодишната нощ в Кьолн.

 

 

#Германия #съд #Кьолн #новогодишната нощ #сексуални посегателства #алжирец #смартфон #кражба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"