Владимир Путин: Русия е готова за създаване на съвременна извънблокова система за безопасност

Владимир Путин: Русия е готова за създаване на съвременна извънблокова система за безопасност
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Държавният глава на РФ Владимир Путин е уверен, че силата на Русия се крие в сплотеността и предаността към Родината, предава TACC.

В реч по случай Деня на победата, Путин отбеляза, че днешният празник е „символ на свещената връзка между Русия и нейния народ. И в тази сплотеност, в предаността към Родината е нашата сила, увереност и достойнство“. 

“Русия е отворена за обединени усилия с други правителства, готова е да работи над създаването на съвременна, извънблокова система за международна безопасност“, посочи той.

„Днес цивилизацията отново се сблъска с жестокост и насилие, тероризмът се превърна в глобална заплаха. Ние сме длъжни да победим това зло“, подчерта руският президент.

След речта му на Червения площад се състоя военен парад по повод 71-годишнината от победата във Великата Отечествена война. В него взеха участие 10 000 души, 135 единици бойна техника, включително най-новите танкове „Армата“, бронетранспортьори върху платформите "Бумеранг" и "Курганец", зенитните системи С-400 "Триумф", пусковите установки за балистичните ракети "Ярс".

Над Червения площад на височина от 150 до 400 метра прелетяха 71 самолети и вертолети. Още днес личният състав и техника ще започнат да се връщат в поделенията си.

#Владимир Путин #Русия #Москва #безопасност #система

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"