Путин: Русия ще работи за извънблокова система за безопасност

Свят | 9 май 2016, понеделник / 19:32| Показвания:Снимка: БГНЕС

Русия е готова да работи върху съвременна извънблокова система за сигурност. Това заяви руският президент Владимир Путин в реч по време на Парада на победата за 9 май на Червения площад.

“Русия е отворена за обединени усилия с други правителства, готова е да работи над създаването на съвременна, извънблокова система за международна безопасност“, посочи той. Президентът допълни още, че „днес цивилизацията отново е изправена пред жестокости и насилие, а тероризмът е глобална заплаха. Ние задължително ще победим това зло“.

Президентът отбеляза, че уроците на историята показват, че мирът на планетата не се утвърждава сам по себе си. Той призова за бдителност и обърна внимание върху недопустимостта на двойните стандарти и „късогледото съдействие на онези, които имат нови престъпни замисли“.

„Днес цивилизацията отново се сблъска с жестокост и насилие, тероризмът се превърна в глобална заплаха. Ние сме длъжни да победим това зло“, подчерта руският президент. След речта му на Червения площад се състоя военен парад по повод 71-годишнината от победата във Великата Отечествена война.

В него взеха участие 10 000 души, 135 единици бойна техника, включително най-новите танкове „Армата“, бронетранспортьори върху платформите "Бумеранг" и "Курганец", зенитните системи С-400 "Триумф", пусковите установки за балистичните ракети "Ярс".   


Тагове: Русия, Владимир Путин, система за сигурност, президент, мир, цивилизация, Червения площад

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси