Започват ремонтите по магистралите

Започват ремонтите по магистралите
Снимка: АПИ
A A+ A++ A

Започна ремонтът на виадукт „Елешница“ на АМ „Хемус“ с осигурените от правителството в средата на април средства за пътища и съоръжения.Ще бъде ремонтирано платното за Варна при 15-ти км на автомагистралата.

По време на строително-монтажните работи, трафикът ще преминава двупосочно в обновеното през миналата година платно за София. Затвореният участък е 2 километра. Възстановителните дейности ще продължат приблизително шест месеца.

Ремонтът се състои в подмяна на асфалтовата настилка и хидроизолация, ремонт на тротоарни конзоли, подмяна на дилатационни фуги, изграждане на колекторна отводнителна система, подмяна на мантинелите и саниране на стълбовете. Виадуктът е пуснат в експлоатация през 1979 г.

Оттогава до миналата година, когато беше извършен ремонт на платното за София, строително-ремонтни работи на моста не са извършвани. Той е с дължина 646 метра, а най-високият му стълб е 51 метра, а най-ниският – 5 метра.С предоставеното от Министерския съвет финансиране до края на май ще стартират и ремонтите на тунелите „Витиня” и „Ечемишка” на АМ „Хемус”.

Започват и строителните работи на съоръжението над река Стряма при 136-ти км на АМ „Тракия“, в област Пловдив. Ще се ремонтира платното от Бургас за София.

 

 

#автомагистрала #ремонт #виадукт #платно #тунели #финансиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници