Оставиха биячите от Раднево в ареста

Оставиха биячите от Раднево в ареста
Фейсбук
A A+ A++ A

Четиримата биячи от Раднево, които пребиха жестоко три момчета от града, остават в ареста.

Това реши Пловдивският апелативен съд.
Срещу Динко Асенов, Калчо Иванов, Антон Иванов и Стефан Иванов е повдигнато обвинение за опит за убийството по хулигански подбуди.

Още с влизането в съдебната зала четиримата отрекоха да са започнали боя и обвиниха битите момчета, че са скалъпили всичко, както и че са криминално проявени.

В залата адвокатът Валентин Димитров поиска нова съдебномедицинска експертиза. Той се позова на интервюта, дадени от пострадалите, в които сами признавали, че травмите не са толкова тежки.

В едно от предаванията е имало интервю с медик, който съобщава, че на Николов не е счупена челюстта. В експертизата обаче фигурирало, че има такова счупване. Адвокатът твърди, че експертизата е невярна.

Съдебният състав обаче не уважи искането на адвокат Димитров. Според съдиите лекарят, който е коментирал пред медиите, не е експерт и няма как на базата на интервю да се назначава нова експертиза.

Магистратите решиха, че има опасност 39-годишният Калчо, 22-годишният Антон, 23-годишният Динко и 20-годишният Стефан да се укрият, ако им бъде наложена по-лека мярка. За това карето беше оставено в ареста.

Според прокуратурата те са нападнали младежите с брадви, бухалки и метални тръби, в резултат на което пострадалите са с различни наранявания – единият е с травма на черепа, другият е със счупена челюст, а третият с пробит бял дроб.

„На едно от момчетата бил нанесен и удар с нож в горната лява част на гърба, като ударът е проникнал в гръдната кухина и е засегнал белия му дроб. Той има и други наранявания в резултат на ударите с бухалки.

Другият пострадал е на 28 години и е с множество наранявания в главата и тялото и с линейно счупване на черепа. Третото момче е с множество наранявания в главата и тялото и мозъчно сътресение”, разказаха от обвинението.

Калчо е осъждан многократно, а последната му присъда е за причиняване на средна телесна повреда. Динко пък е бил в затвора за грабеж, а останалите обвиняеми са неосъждани.

Калчо е познат в града под името Сурай, за когото се твърди, че е подбудител на побоя. Сочен е и за извършител на незаконна лихварска дейност и други престъпления. Трите пострадали момчета са Цецо, Георги и Живко, като най-тежко е състоянието на 29-годишния Живко, който беше наръган с нож в гърба.

За това престъпление в Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

 

 

#Раднево #съд #медик #арест #експертиза #челюст #телесна повреда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »