Десет процента е вече преднината на Нова демокрация пред СИРИЗА

Десет процента е вече преднината на Нова демокрация пред СИРИЗА
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Десет процента е вече преднината на дясноценстристката опозиционна партия Нова демокрация пред управляващата СИРИЗА и ако сега има избори в Гърция се смята, че консерваторите ще ги спечелят с 25,5 на сто от гласовете срещу 15,5 на сто за радикалната левица, предаде БТА.

Това показва ново социологическо проучване, направено след законопроекта за пенсионната и данъчна реформа, който бе гласуван от гръцкия парламент на 9 май, съобщава електронното издание Нюзит.

На трето място в тази анкета е неонацистката Златна зора - със 7,5 на сто. Следват комунистическата партия - 6 на сто, Съюзът на центристите - 5,5 на сто, Демократичният блок, представен от двете партии ПАСОК и ДИМАР - 4 на сто, Потами /Реката/ и Независими гърци са получили по 2 на сто, а Народното единство и новата партия "Курс към свобода" на бившата председателка на парламента Зои Констандопулу - по 1,5 на сто. За другата нова партия Национално единство са гласували 1 на сто.

В същото време правителството е много близо до споразумение с кредиторите, което може да донесе на страната транш от 9 до 11 милиарда евро, съобщава в. "Катимерини".

Позовавайки се на европейски високопоставен представител изданието отбелязва, че гръцкото правителство и европейските институции са много близо до споразумение по първия пакет от мерки за икономии в размер на 5,4 млрд. евро, изисквани от кредиторите в замяна на следващия транш от заемите по третия спасителен пакет финансова помощ.

 

#СИРИЗА #Нова демокрация #Златна зора #Гърция #избиратели #ПАСОК #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »