Поли Генова спечели публиката и взе рекордно четвърто място на ''Евровизия''

Поли Генова спечели публиката и взе рекордно четвърто място на ''Евровизия''
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Поли Генова се класира на четвърто място с 307 гласа на финала на конкурса „Евровизия”. Тя класира страната ни сред най-добрите 5 изпълнения. Първото място взе Украйна с 534 точки, второто място е за Австралия с 511 точки, третото за Русия. На пето място е Швеция с 261 точки.

Жребият отреди Поли да представи осма песента си "Ако любовта беше престъпление". Тя се бори с още 25 финалисти.

''Успях да прескоча една много висока летва, много съм щастлива. Горда съм, че стигнах до финала със страната си,'' коментира певицата Поли Генова по-рано класирането си на музикалния конкурс "Евровизия". Тя каза, че песните наистина са силни, по своему са различни и уникални, за нея е чест, че може да е част от такъв концерт.

Генова за втори път грабна публиката и зрителския вот с песента "If Love Was a Crime" ("Ако любовта беше престъпление") и така извоюва място за страната ни на финала.

Казва, че овациите са не само за песента и хореографията, а и заради ефектния сценичен костюм със светлинни ефекти на дизайнерката Антония Попова и спецове от филмовата индустрия.

България участва в "Евровизия" от 2005 г., като единственият път, когато стигнахме до финал, беше през 2007 г. с песента "Вода" на Елица и Стунджи. Тогава те се класираха пети.

 

#Евровизия #песен #Поли Генова #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »