Започна обучение на спешните медици за реакция при терористичен акт

Започна обучение на спешните медици за реакция при терористичен акт
A A+ A++ A

В сградата на Клиниката по изгаряне на болница „Пирогов“ започна симпозиум „Организационни и медицински аспекти на поведение при терористичен акт“, по време на който ще бъдат обучени екипите на Спешна помощ. Обучението се организира от Българското дружество по спешна медицина на националната асоциация на работещите в спешната помощ.

На симпозиума са поканени експерти от Министерството на вътрешните работи и експерти по тероризъм, които да изяснят същността на терористичния акт, видовете терористични актове, особеностите на протичане на терористичния акт, както и какви мерки да се вземат, каза в „Преди всички“ д-р Десислава Каталиева - председателят на асоциацията на работещите.

"Поканили сме и колеги от ВМА, които имат конкретен опит при бойни действия, които да ни запознаят с особеностите при взривна травма и при активна стрелба, както и при организацията на медицинското обслужване при масови инциденти. Предвиждаме да има и други такива обучения. Искрено се надяваме никога да не се наложи да ги прилагаме", обясни д-р Каталиева.

"На обучението са поканени екипи от всички центрове по Спешна помощ и всички спешни отделения в страната", каза още д-р Каталиева.

"Това са структурите, които трябва първи да реагират заедно с останалите структури за спешно реагиране. Експертите от МВР ще ни представят по какъв начин трябва да бъде стикована съвместната ни работа, за да бъдат в безопасност екипите ни и за да бъдем максимално ефективни в работата си . Също така сме предвидили и участие на авариен доброволчески отряд", добави тя.

#Пирогов #акт #екип #Спешна помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници