Франция явно е "ясно набелязана цел" на "Ислямска държава"

Франция явно е "ясно набелязана цел" на "Ислямска държава"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Франция ясно е "ясно набелязана цел" на "Ислямска държава", която може да извърши терористични действия с взривни вещества на обществени места, където се събират много хора.

Това каза началникът на Дирекция "Вътрешна сигурност". "Ние знаем, че ИД планира нови атаки - използвайки бойци на място и пътища, които улесняват достъпа до нашата територия, и че Франция е ясно набелязана цел", каза Патрик Калвар на изслушване пред парламентарната комисия за национална сигурност и въоръжените сили.

"ИД се намира в ситуация, която ще я накара да се опита да удари възможно най-скоро и най-силно: организацията среща трудности във военно отношение на терен и следователно ще иска да извърши диверсия и да си отмъсти за ударите на коалицията", счита той.

"Ако атентатите миналия ноември бяха извършени от терористи камикадзе и въоръжени с Калашников хора, сега ние рискуваме да бъдем изправени пред нова форма на нападение - терористична кампания със складирани експлозиви на места, където се събират много хора, и това да бъде извършено на повече места, за да се създаде атмосфера на паника", каза той, по-малко от месец преди началото на Европейското първенство по футбол във Франция. "Така Франция днес е "ясно набелязана цел" както от ИД, така и от "Ал Кайда", която иска да лъсне имиджа си, и нейните разклонения в Магреб и на арабския полуостров.

Патрик Калвар забелязва и друга зависимост, - по-малко пътувания към Сирия и Ирак и за сметка на това желаещи да се завърнат във Франция, които обаче са затруднени от политиката на ИД. Тя счита всички онези, които искат да се връщат в страните си, като предатели и те биват незабавно екзекутирани. Калвар вижда и друг проблем. Това са 400 непълнолетни, които са в момента на място в конфликтните райони.

"Две трети от тях са заминали с родителите си, останалата една трета са деца, родени там и следователно под 4 години". Освен проблемите с "легалността" при връщането им във Франция, Калвар вижда и реални проблеми със сигурността, тъй като тези деца са обучени и превърнати в инструмент на ИД, както показва наскоро разпространено видео на екстремистите.

"Тези деца са програмирани така. Те се обучават в боравене с огнестрелно оръжие", заяви той и посочи, че разполага с видеозаписи на деца, които екзекутират затворници".

 

#Ислямистка държава #Франция #цел #ИД #Сирия #Ирак #Ал Кайда #Калашников #атентати #райони #огнестрелно оръжие #деца #диверсия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"