Анджелина Джоли в ново амплоа - става университетски преподавател

Лайфстайл | 25 май 2016, сряда / 17:30| Показвания:Снимка: ЕПА/БГНЕС

Актрисата и носителка на „Оскар“ Анджелина Джоли вече има и академична титла. Тя беше обявена за гостуващ професор на Лондонското училище по икономически и политически науки – едно от най-престижните учебни заведения във Великобритания, пише британският в. „Индипендънт“.

Тя ще се присъедини към списъка с други престижни лектори на Центъра за жени, мир и сигурност към училището, като бившия британски външен министър Уилям Хейг. Джоли ще преподава на студенти, завършващи магистърска степен.

Джоли, която е и посланик на добра вола на агенцията за бежанците на ООН, е защитник на правата на бежанците, като се изказва активно и срещу женското обрязване и използването на сексуално насилие като оръжие на войната.

„Очаквам с нетърпение да обучавам студентите и да уча от тях, както и да споделям своя опит от работата си с правителства и ООН“, заяви тя. Магистърската програма, в която ще преподава Джоли, представлява едногодишен курс, включващ модули върху жените, мира, сигурността, въпросите на половете и военизирането, както и човешките права.Тагове: Анджелина Джоли, университет, преподавател, ООН, посланик, Лондонското училище по икономически и политически науки

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси