Лондон отчита рекордни нива на имиграция през 2015 г.

Лондон отчита рекордни нива на имиграция през 2015 г.
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Нетната миграция във Великобритания се е увеличила до над 330 000 души през миналата година, сочи официалната статистика, изнесена в навечерието на референдума за членството на страната в ЕС, предаде "Ройтерс". До голяма степен евроскептичните настроения в Обединеното кралство се увеличиха заради нарастването на броя на мигрантите от блока, отбелязва агенцията.

Данните към месец юни 2015 г. показват, че в рамките на 12 месеца във Великобритания са пристигнали рекордните 336 000 души.

През 2010 г. премиерът Дейвид Камерън обеща да ограничи мигрантите до 100 000 души годишно, но не успя да изпълни обещанието си, отчасти заради гражданите на други страни от ЕС, които решават да се установят на Острова.

През февруари Камерън се договори с ЕС да ограничи достъпа до определен тип социални помощи за мигранти от страните членки с мотива, че с това е свързан един от основните страхове на британската общественост.

Според опонентите му обаче тези мерки няма да доведат до намаляване на мигрантите, привлечени от по-високото заплащане във Великобритания, големите мигрантски общности и други фактори.

#Великобритания #мигранти #ЕС #Дейвид Камерън #граждани #страни членки #референдум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници