Грузия си застрахова небето

Грузия си застрахова небето
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Грузия застрахова за първи път в историята на авиацията си въздушното пространство. "Грузаеронавигация" подписа договор с победителя в обществената поръчка – застрахователната компания "Унисон".

"От днес небето на Грузия е застраховано. Това означава, че ако се случи някакъв инцидент по време на полет в грузинското въздушно пространство, отговорността пред трети лиза ще бъде напълно застрахована и застрахователният лимит е $500 млн.", заяви вицепремиерът и министър на икономиката и устойчивото развитие Дмитрий Кумсишвили, съобщава специализираният застрахователен портал Инсмаркет.

По думите му, това от една страна е задължение, което Грузия е поела за присъединяване към небето на Европа, а от друга страна е възможност за правилно управление на рисковете. "Застрахователната сума е включена реално в тарифите на полетите и е практически платена от компаниите-авиопревозвачи", каза още министърът.

От своя страна, генералният директор на "Грузаеронавигация" Гоча Мезвришвили отбеляза, че компанията покрива въздушното пространство на Грузия, както и съществуващите на територията на страната полоси на летищата в Тбилиси, Кутаиси, Батуми и Местиа. Компанията не оперира само в ниските височини на въздушното пространство на Абхазия.

 

 

#Грузия #небе #застраховател #летища #полети #Тбилиси #Батуми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »