Станишев скочи на Борисов: Нека си премерим асфалтите

Станишев скочи на Борисов: Нека си премерим асфалтите
Фейсбук
A A+ A++ A

Бившият премиер Сергей Станишев не се стърпя след днешния парламентарен контрол и след последвалите реплики на премиера Бойко Борисов, че заради БКП и БСП хората карали по пътеки, а не по магистрали.

"Не мисля, че това е подходяща дискусия между премиери, но нека си премерим асфалтите: кабинетът "Станишев" изля 11.5 млн. тона асфалт, а кабинетът "Борисов 1" - 3.5 млн. тона", припомня президентът на ПЕС. Станишев не спира дотук и вади цифра след цифра, която оборва твърденията на Борисов пред медиите.

"С интерес следя днешния дебат между премиера Борисов и лидера на опозицята Корнелия Нинова в парламента. Министър-председателят се е позовал на изтъркани и опровергани аргументи. Смятах този спор за отдавна приключен. Заради фактите:
- по време на мандата си моят кабинет построи 121 км магистрали;
- през времето на "Борисов 1" се построиха 115 км;
Тройната коалиция реконструира и рехабилитира три пъти повече пътища, отколкото първия кабинет на Борисов - 6 844, срещу 1 584 км.

Накрая бившият премиер съветва настоящия: "Когато цифрите говорят и боговете мълчат".

Станишев казва още, че смята спора за напълно излишен и обобщава, че всяко българско правителство е направило нещо.

За онагледяване на фактите президентът на ПЕС дори публикува в профила си обща снимка с Борисов като кмет, а той като премиер, когато режат лентата на първия участък от Южната дъга през 2007 г. Двамата резнаха лентата и на втори участък на следващата година, пак с дължина от 4,5 км.

"А иначе - няма нищо по естествено от това лидерът на опозицията да поставя въпроси и да изисква отговори от премиера. Приветствам подобен подход. И вместо да се ядосват, управляващите трябва да защитят постигнатото и да отстоява политиката си. Не с лъжи и изтъркани рефрени, а с аргументи, които променят живота на всички нас. А гражданите ще решават на избори", напомня още бившият лидер на БСП.

#Бойко Борисов #Сергей Станишев #асфалт #Южна дъга #кмет #премиер #мандат #БСП #пътища #магистрали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"