МОН ще има удължено работно време за кандидатстудентската кампания

МОН ще има удължено работно време за кандидатстудентската кампания
sxc.hu
A A+ A++ A

Министерството на образованието и науката въвежда удължено работно време за кандидатстудентските кампании за чужбина през месеците юни и юли 2016 г., съобщиха от пресцентъра на МОН.

Звеното за административно обслужване ще работи по 12 часа всеки работен ден - от 08:00 до 20:00 часа при осигурен непрекъсваем режим на работа, без да се нарушават разпоредбите на трудовото законодателство относно продължителността на работния ден и задължителните почивки. Освен това се осигуряват допълнителни гишета и служители.

По време на кандидатстудентската кампания за чужбина в звеното постъпват средно около 10 000 броя заявления и приблизително се издават такъв брой изготвени документи, което е три пъти повече от обичайното.

До този момент работното време на звеното е от 09:00 до 17:30 часа, което съвпада с установеното работно време на голяма част от работещите и създава неудобство и затруднения на потребителите за достъп до административните услуги, струпване на опашки в края на работния ден, както и риск от допускане на грешки при приемане на документи.

"Министерството на образованието и науката се стреми да създава и осигурява условия за предоставяне на по-качествени и достъпни услуги. Те са ориентирани към потребностите на гражданите и бизнеса чрез непрекъснато въвеждане на иновативни практики за усъвършенстване и оптимизиране на процесите по предоставяне на административни услуги", коментира вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева.

 

#МОН #работно време #административни услуги #потребители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"