Арестуваха главния заподозрян за престъпленията в Кьолн

Арестуваха главния заподозрян за престъпленията в Кьолн
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Деветнадесетгодишен, издирван с европейска заповед за арест, е бил арестуван в Швейцария и ще бъде екстрадиран в Германия заради ролята си в престъпленията в Кьолн в новогодишната нощ, заяви германската полиция, цитирана от ДПА и БТА.

Заедно с 24-годишен съучастник мъжът откраднал стоки от магазин в южния германски град Констанц, след което влязъл в Швейцария, съобщи германската полиция. Арестуван е, след като служител на магазина проследил двамата и уведомил властите.

Полицията в швейцарския град Кройцлинген установила, че мъжът се издирва с европейска заповед за арест като един от главните заподозрени за нападенията в Кьолн на 31 декември.

След престъпленията в новогодишната нощ в германската полиция и прокуратура постъпиха над 1100 жалби, а повечето от заподозрените бяха описани като хора от северноафрикански и арабски произход. Над 480 от оплакванията бяха за престъпления със сексуален характер, вариращи от тормоз до изнасилване.

Нападенията разпалиха дебати в Германия за това как да се действа с кандидатите за убежище, които бъдат признати за виновни в престъпления, както и за способността на федералната република да интегрира дошлите през 2015 г. над 1,1 милиона мигранти.

 

 

#мигранти #прокуратура #полиция #убежище #изнасилване #престъпление #Швейцария #Германия #заповед за арест #нападения #Кьолн

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »