Уморени, металурзите от Кърджали протестираха седнали

Уморени, металурзите от Кърджали протестираха седнали
Металурзите от ОЦК – Кърджали, блокираха най-натовареното кръстовище в центъра на града и така подновиха протестите си за заплатите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Седящ протест на металурзите от ОЦК – Кърджали, блокира трафика в града.

Уморени от протестите, стартирали от 1 март 2012 г. заради неполучените от половин година заплати, в 10:30 часа протестиращите седнаха на асфалта на възловото кръстовище в центъра на Кърджали, предаде БГНЕС.

Металурзите получиха част от заплатите си, след като беше финализирана сделката по прехвърляне на концесията на предприятието „Горубсо“ - Мадан, което се управляваше от собственика на ОЦК – Кърджали, Валентин Захариев.

След като едночасовата блокада на пътя се вдигна, движението на автомобили се върна към нормалния си ритъм.

В сряда в София се очаква окончателен резултат от преговорите между банките кредитори и собственика на комбината Валентин Захариев, посредници в които са министрите Тотю Младенов, Делян Добрев и Симеон Дянков.

В четвъртък пред сградата, в която се помещават кметството и областната управа на Кърджали ще бъде построен палатков лагер.

Там работниците ще стартират подписка, с която ще поискат подкрепата на гражданството.

Криминализиране на неплащането на заплати, закон, гарантиращ спазването на чл. 48 от Конституцията за правото на труд и възнаграждение, както и доброволен отказ на Валентин Захариев от собствеността върху комбината, нов инвеститор и нов мениджърски екип – това са исканията на металурзите.

#палатков лагер #Симеон Дянков #Делян Добрев #Тотю Младенов #Валентин Захариев #заплати #Кърджали #ОЦК – Кърджали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници