"Ислямска държава" е подготвяла атака на запалянковци преди мача Русия-Англия

"Ислямска държава" е подготвяла атака на запалянковци преди мача Русия-Англия
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Екстремистката групировка "Ислямска държава" е планирала два терористични акта преди мача от Евро 2016 в Марсилия между Англия и Русия. Според "The Sun" терористите са имали намерение да атакуват запалянковци на двата национални отбора.

Данните са станали известни от намерения ноутбук на ръководителя на терористичните атаки в Париж и Брюксел Салах Абдеслам.

Той и сподвижниците му са планирали да използват терористи-самоубийци, автомати Калашников и дори дронове с химическо оръжие. Открити са снимки на мястото, където ще се събират запалянковците на Англия по време на първенството на Стария континент.

Джихадистите са обмисляли и вариант да атакуват барове извън пределите на стадиона, както и фен-зоните. Мачът Русия - Англия, който се очаква да е много интересен, ще се играе на 11 юни в Марсилия.

ИД се цели не за пръв път в подобни събития. При атаките в Париж на 13 ноември миналата година, екстремистите атакуваха точно от публиката на "Стад дьо Франс" докато на терена се играеше приятелската среща Германия-Франция.



#ислямска държава #ИД #мач #Русия #Англия #Евро 2016 #Марсилия #Салах Абдеслам #атаки #Париж #запалянковци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"