В САЩ отменят рап концерти заради подозрения в престъпни връзки

В САЩ отменят рап концерти заради подозрения в престъпни връзки
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Шест рап концерта в Ню Йорк бяха отменени, след като изпълнител от жанра беше обвинен в опит за убийство, пише "Индипендънт". Напрежението провокира полицейски началник да каже, че всички „т.нар. рап артисти” са бандити.

Агенцията „Live Nation” отложи изявите на Joey Bada$$, Mac Miller и Vince Staples, предвидени за тази седмица в „Ървинг плаза”, както тези на „Appetite for Destruction”, „Black Pistol Fire” и „YG” в „Грамърси тиатър”. Представител на концертните зали заяви, че мерките са съгласувани с полицията, с която се водят преговори. Именно „Ървинг плаза” миналата седмица се превърна в арена не само на рап музика, но и на престрелка при която загина един човек, а двама други бяха ранени.

В последствие полицията обвини в опит за убийство 33-годишният рапър Troy Ave, като всъщност загиналият при инцидента е неговия бодигард. Изпълнителят, чието истинско име е Роланд Колинс пледира, че е невинен. На сутринта след престрелката комисарят на нюйоркската полиция Бил Братън заяви, че всички рапъри, които поощряват насилието, са престъпници. „(Това е) Ненормалният свят на т.нар. рап артисти, които на практика са бандити, величаещи насилието, в което са намесени през целия си живот. За нещастие това насилие често е видимо по време на техните изпълнения”, заяви Братън.


#престъпления #рап #концерти #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »