Меглена Кунева обяви нов формат на матурите

Образование | 2 юни 2016, четвъртък / 18:55| Показвания:Снимка: БГНЕС

Според Кунева форматът на държавния зрелостен изпит във вида, в който се провежда в момента, е натрупал достатъчно основания, за да бъде променен и още от поправителната сесия през месец септември той ще е различен.

"От следващата изпитна сесия форматът на изпита ще бъде различен, съответстващ на времето, в което живеем. Много по-различно от модулите, които се предлагат в момента и от невъзможността да се предотврати свободното напускане на изпитните зали по всяко време на изпита. Това е едно от нещата, които дават възможност за преписване", посочи тя.

Министър Кунева заяви, че много внимателно са събирали и анализирали информацията, за да се вземе най-правилното решение. А резултатът:

"През септември ще имаме различен формат на провеждането, вече на базата на натрупания опит. Един от начините е чрез невъзможност ученикът да излиза, докато не приключи съответният модул и след това да се върне към него", каза тя.

Затова според министъра модулите са едно добро решение за матурите.

"Това ни казват всички учители, специалисти и хора, които се занимават от години с провеждане на изпитите", уточни Кунева.


Тагове: матури, Меглена Кунева, изпити, формат, учители

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси