Ангел Джамбазки: Германия използва геноцида, за да внесе баланс в отношенията с Турция

Ангел Джамбазки: Германия използва геноцида, за да внесе баланс в отношенията с Турция
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''Геноцидът над арменците през 1915 г. от Турция е факт, Германия го призна вчера, за да върне баланса в отношенията с Турция,'' заяви пред бТВ евродепутатът Ангел Джамбазки (ВМРО). ''Напоследък се остава впечатлението, че германския канцлер Ангела Меркел е твърде мека с Турция.''

Според Ангел Джамбазки Турция никога не е имала намерение да спазва споразумението за ограничаване на бежанския поток към Европа. Той обяви, че тези дни ще стане ясно нещо скандално около споразумението – фактът, че то е едно много скъпо прессъобщение, защото на Турция ще бъдат преведени милиарди. Турция просто иска да изнудва европейските лидери, свята евродепутатът.

Германският Бундестаг прие вчера почти единодушно резолюция, с която обявява за геноцид избиването на арменци в Турция през 1915 г. Решението очаквано обтегна отношенията между Германия и Турция. Анкара отзова посланика си в Берлин.

Така бяха предизвикани протести в Истанбул, а консулството на Германия беше отцепено за по-голяма сигурност.

Според композитора с арменски произход Хайгашот Казасян решението на Германия идва сега, защото сега му е дошло времето. И той смята, че то цели да сложи рамка в отношенията между Турция и Германия. Турция трябва да погледне историята лице в лице, смята композиторът. 

Бившият просветен министър проф. Тодор Танев е на мнение, че Анкара много добре използва кризата с бежанския поток.

#Турция #Армения #геноцид #ЕС #Ангел Джамбазки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"