Кандидат-биолозите в СУ пишат за клетъчната мембрана

Кандидат-биолозите в СУ пишат за клетъчната мембрана
БГНЕС
A A+ A++ A

В 14.00 часа в 272-ра аудитория на Ректората на Софийския университет Петя Мицева от Петрич изтегли темата, по която ще пишат явилите се на изпита по биология: „Клетъчна мембрана – устройство и функции. Транспорт на малки молекули, йони и частици“.

Яна Въгларска от Благоевград изтегли вариант № 1 на тестa, съобщиха от Софийския университет. Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита днес, са 724. Заместник-ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Ренета Божанкова поздрави кандидат-студентите, пожела им успешна работа и скоро да бъдат в аудиториите на Софийския университет вече като студенти.

Председателят на изпитната комисия е доц. Петя Христова. Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: Оптометрия; Екохимия; Биология; Молекулярна биология; Екология и опазване на околната среда; Биотехнологии; Биология и химия; География и биология; Биомениджмънт и устойчиво развитие; Биология и английски език; Геология; Физическо възпитание и спорт; Медицинска сестра; Медицинска рехабилитация и ерготерапия. С успешно положени изпити по биология и химия бъдещите студенти могат да кандидатстват за специалностите Медицина и Фармация.

#СУ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници