Ердоган: Жените, които отказват да раждат деца, са непълноценни

Ердоган: Жените, които отказват да раждат деца, са непълноценни
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

''Жените, които отказват да раждат деца в името на кариерата си, са непълноценни,'' изказа се турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред Асоциацията "Жени и демокрация" в Истанбул.

Той допълни, че подкрепя идеята жените да се реализират професионално, но подчерта, че кариерата не бива да е "пречка", за да станат майки. Това е поредното будещо полемика изказване на турския президент по повод жените и тяхната роля в обществото. Миналата седмица Ердоган призова мюсюлманите да отхвърлят контрацепцията и да правят повече деца.

В телевизионно обръщение на 30 май държавният глава заяви, че "нито едно мюсюлманско семейство" не трябва да мисли за контрол на раждаемостта или за семейно планиране. Неговата Партия на справедливостта и развитието е основана на ислямистки принцип и голяма част от последователите й са консервативни мюсюлмани, отбелязва ВВС. Самият Ердоган е баща на 4 деца.

"Жена, която се отказва да ражда деца с довода "Аз работя", означава, че тя се отрича от своята женственост. Това е моето откровено мнение. Жена, която се отказва от майчинството и от домакинската работа, рискува да загуби свободата си. Тя е непълноценна и е половин човек, независимо колко успяла е в света на бизнеса", заяви Реджеп Тайип Ердоган.

#Турция #ЕС #Реджеп Ердоган #жени #раждане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"