Спецпрокуратурата обвини петима за разпространение на дрога в Банско, Разлог и София

Спецпрокуратурата обвини петима за разпространение на дрога в Банско, Разлог и София
БГНЕС
A A+ A++ A

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици на територията на територията на Банско, Разлог и София.

Участниците бяха задържани при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура, съобщиха от там.

Обвинения са повдигнати на Атанас Г. М. – ръководител на групата, и на участниците Ивайло Г., Николай З., Славчо Дж. и Христо Г. Според събраните до момента доказателства групата е действала от януари 2015 г. на територията на Банско, Разлог и София. Разпространявала е предимно кокаин и марихуана. Дилърите от групата са били „зареждани“ със стока от ръководителя. Това е ставало в столично заведение, като предаването на дрогата не е ставало от ръка на ръка – тя е била оставяна маса и прибирана от съответния разпространител. При задържането на участниците в групата у двама от тях са намерени количества кокаин.

Събрани са и множество други доказателства, разкриващи престъпната им дейност. С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на петимата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. На 8 юни 2016 г. в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.



#спецпрокуратура #наркотици #организирана престъпна група

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"