Властите предупредиха българите за засилените мерки на Евро 2016

Властите предупредиха българите за засилените мерки на Евро 2016
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министерството на външните работи предупреди българите, които ще посетят Евро 2016, че мерките за сигурност са засилени. Препоръката към футболните запалянковци е да са подготвени за проверките по граничните пунктове и около стадионите и фензоните.

"Изпълнявайте разпорежданията на полицията при проверки на документи, личен багаж и МПС, както и в случаи на кризисна ситуация", се казва в съобщението на министерството.

"Имайте предвид, че достъпът до стадионите ще бъде контролиран на два етапа - първоначална проверка за сигурност в периметъра около стадиона (физическа проверка на лица и личен багаж) и вторичен контрол на билетите и личните документи, преди самото влизане", се казва в информацията.

От нея става ясно, че обемистите лични багажи и забранените предмети (джобни ножове, остри предмети, фойерверки, големи чадъри, вувузели, алкохол) ще бъдат оставяни на съхранение. Същото важи и за влизането във фен зоните.

Лица без лични документи или с агресивно поведение няма да бъдат допускани. Съветът на властите е посетителите да пристигат по-рано на стадионите.

"При необходимост /инцидент, заплаха и пр./, следва да се набира тел. 112 - единен европейски номер за спешни случаи. Той се избира директно, като след обаждането на оператор следва да се уточни видът на исканата помощ (полиция, медицинска помощ, пожарна, пътна помощ)", допълват от министерството.

 

 

#Министерство на външните работи #българи #Евро 2016 #багаж #МПС #лични документи #тел. 112

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »