Атина получава нов транш при свирепи орязвания на пенсии и заплати

Атина получава нов транш при свирепи орязвания на пенсии и заплати
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Еропейската работна група днес ще заседава, за да одобри финалната оценка на кредиторите за Гърция и да даде зелена светлина за изплащането на транша от 7.5 млрд. евро, съобщава БТА в преглед на електронните издания на гръцките вестници.

Анализатори коментират, че одобрението за транша се очаква на фона на все още открити въпроси, по които правителството трябва да постигне съгласие с кредиторите.

Нов шок за пазара на труда в Гърция се задава от есента заради поредно орязване на доходи, в това число и заради очакваното премахване на 13-та и 14-та заплати, давани в частния сектор, заради нови уволнения и заради пълно преструктуриране на синдикалните организации.

Медиите определят пакета от тези мерки като „рестрикции по френски“ и отбелязва, че те са изискани от кредиторите, за да може да бъде деблокиран следващият транш от заемите идната есен.

Това ще са най-суровите мерки, които ще поставят на изпитане издръжливостта на кабинета Ципрас, тъй като ще става въпрос за реално орязване на две заплати, плащани за Коледа и за Великден, а също и на давани при отпуски надбавки.

 

 

#кредитори #Гърция #транш #пенсии #заеми #заплати #Коледа #Великден #Ципрас #отпуск #надбавки #рестрикции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"